NIEUWS

Een wonderbaarlijke tuin – Flora op het Lam Gods

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Een wonderbaarlijke tuin – Flora op het Lam Gods’ is het binnentuintje van het Caermersklooster aangekleed met bloemen en planten die ook afgebeeld zijn op het veelluik. Het middenpaneel van het Lam Gods biedt een weelderig decor van planten en bloemen. Niet alleen de verscheidenheid, maar ook de natuurgetrouwheid waarmee de gebroeders Van Eyck deze flora penseelden, treffen.  Voor het ontwerp en de plantenkeuze zorgt C.

Weerwerk schildert in opdracht van Stad Gent

Stad Gent, dienst onderhoud gebouwen, doet sinds enkele maanden een beroep op Weerwerk, het maatwerkbedrijf van Sociale Werkplaats De Sleutel, voor de uitvoering van schilderwerken aan openbare gebouwen. Het raamakkoord kwam er na een intekening op een overheidsopdracht, specifiek uitgeschreven voor de sociale economie. Dat raamcontract is uiteindelijk gegund aan 2 Gentse bedrijven: “Weerwerk” en “Labeur”.

Fysiek zwaar werk? Geen probleem!

Een strooien huis: het is geen sprookje. Het maatwerkbedrijf Weerwerk zorgt er samen met het Gentse StroBuro voor dat steeds meer Belgen op deze duurzame, gezonde en eenvoudige manier kunnen bouwen. “Huizen van strobalen of kalkhennep zijn lowtech in constructie én in gebruik”, vertelt Hilde Vanwildemeersch van Het StroBuro. "We schakelen regelmatig onze partners van Weerwerk in. En die leveren uitstekende resultaten."
 

Sterk imago in de bouwsector

Kärcher schenkt stoomzuiger aan Weerwerk

Duurzaamheidsmanagement is bij Kärcher geen hol begrip. Het bedrijf wil zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid (Corporate Citizenship) opnemen als betrouwbare partner van non-profit organisaties. Daarom ondersteunen ze diverse verenigingen en initiatieven, leveren ze een bijdrage aan het behoud van monumenten, stimuleren ze opleiding, wetenschap en onderzoek en werken ze samen met verschillende maatschappelijke instellingen.

Weerwerk in ‘AtWorx’, het intern tijdschrift van SDWORX

De werking van De Sleutel wordt uitgebreid voorgesteld in het laatste nummer van AtWorx, een intern tijdschrift van dienstengroep SDWorx.
Met reden. .

[Interview] "Tijdsdruk is niet belangrijk, kwaliteit des te meer"

College

Weerwerk Antwerpen voert heel wat renovatiewerken en groenonderhoud uit in diverse scholen. De inrichtende macht Centraal Katholiek Schoolcomité van Antwerpen (CKSA) kiest bewust voor de sociale economie. De prijs en de kwaliteit zijn in die keuze richtinggevend. Maar de flexibiliteit en het sociale aspect zijn even belangrijk. Een gesprek met Yve Staes, technisch adviseur bij het CKSA.

Contact
Weerwerk Antwerpen
Deurnestraat 208
2640 Mortsel
03 770 55 52
info.antwerpen
@weerwerk.net


Weerwerk Gent
Getouwstraat 10
9000 Gent
09 223 02 04
info.gent@weerwerk.net